menu
Cím vagy tranzakció keresése:

Jelenlegi tranzakciók

Loading ...

Hol lehet szert tenni Bitcoinre

A Bitcoin eredetisége abban rejlik, hogy – attól eltekintve, miszerint tulajdonképpen csak egy szoftver alkalmazásról van szó – azt lehetetlen bármiképp másolni. Az csak kitermelhető, vagy pedig valakitől, aki már birtokolja, beszerezhető. Ez a kriptopénznem a fizetési rendszereket illetően valóban egy csomó technológiai fejlődést hozott magával, amivel bármelyik bankot zsebre teheti.

Bitcoin beszerzéséhez ma már ismeretes többféle módszer:

  • Bitcoin kitermelése
  • Regisztráció a börzén, ahol Bitcoin közvetlenül a forrásból megvásárolható
  • Léteznek szolgáltatások, amelyeken belül Bitcoin "reális" pénzért megvásárolható
  • Bankautomatákban
  • Bitcoin megvásárolható pénzváltónál online módon is
  • Az Ön által nyújtott szolgáltatások, vagy értékesített termékek fejében "reális" pénz helyett kérhető Bitcoin is

Bitcoin kitermelése

A Bitcoin egyik gyakori beszerzési módja annak újonnan kialakítása. Erre a "Bitcoin kitermelés" kifejezés honosult meg. Persze itt semmi másról, mint egymás közt Bitcoint küldözgető felhasználók ügyleteinek igazolásáról van szó. Szükséges hozzáfűzni, hogy akik "kitermelnek", nem tudnak meg semmit sem az utalókról, sem a kedvezményezettekről. Az egész folyamat teljesen anonim jellegű. A hálózaton belül csak a felhasználók, valamint a Bitcoin kitermelők (kitermelők) szerepelnek. A Bitcoin kitermelésről a Hogy kell Bitcoint kitermelni részben talál további részleteket.

Bitcoin megvásárlása börzén

Bitcoin legelőnyösebben közvetlenül a forrásból, a Bitcoin börzén vásárolható, amelyekből létezik már több. Mindazonáltal, ezeken a börzéken megkövetelt a személyazonosság azonosítása, tehát hosszabb időt szükséges rááldozni.

DATA | img | bitfinex-logo.jpg

Ez az amerikai börzék közül az egyik legnagyobb. Felhasználók körében eléggé közkedvelt, mivel képes variálni a bróker elemeket, és lehetővé teszi az emelő–effektus alapján történő, vagy a zuhanási spekuláción alapuló vásárlást. 2016–ban kifosztották, amikoris megközelítőleg 120 000 Bitcoin vagyonuk tűnt el. Ennek köszönhetően, a börze jelentős problémákkal áll szemben, nemcsak a felhasználók leapadását, hanem a feljelentések szaporodását illetően is. Spekulációs ügyletekkel foglalkozó felhasználók számára lehetővé teszi például USD vagy BTC kölcsönök kamathoz kötött nyújtását.

Bitfinex
www.bitfinex.com

DATA | img | bitstamp-logo.png

Ezesetben a legnagyobb európai börzéről van szó, ahová küldhetők SEPA jellegű utalások, amivel minimalizálhatók a banki költségek. Egy igazán megbízható börzéről van szó, amelyhez gyakran magyarországi Bitcoin bankautomaták is kötődnek. Ezt a börzét 2015–ben szintén kifosztották, de a problémákat viszonylag elég jól tisztázta. Az eltűnt Bitcoineket kisebb–nagyobb sikerekkel igyekszik visszatéríteni.

Bitstamp
www.bitstamp.com

DATA | img | btc-e-logo.png

A világ első Bitcoin börzéinek egyike. Anonim módon működik, tehát senki sem tudja, ki a börze tulajdonosa. Olyan spekulációk tűntek fel, hogy valószínűleg két orosz állampolgárságú egyénről lehet szó. Annak ellenére, hogy ez a börze – a többitől eltérően – anonim jellegű, eddigi fennállásának ideje alatt még nem volt egyszer sem kifosztva, és állandóan megbízhatóan működött. A többi börzétől eltérően, lehetővé teszi alternatív pénznemek (például Litecoin, Peercoin stb.) vásárlását és eladását is.

BTC-e
www.btc-e.com

DATA | img | coingi-logo.jpg

A BTC–e hez hasonlóan, ez a börze szintén anonim jellegű. Nemcsak Bitcoin, hanem további pénznemek (például Litecoin vagy Peercoin) vásárlását és eladását is lehetővé teszi. Egy műszakilag rendkívül fejlett börzéről van szó, még a felhasználók általi óriási megterhelés ellenére is magas stabilitásra törekszik.

Oferuje pary handlowe:

Coingi
www.coingi.com

DATA | img | huobi-logo.jpg

Ez a világ legnagyobb napi Bitcoin forgalmat lebonyolító börzéje. A világ összes többi részéhez képest többszörösen magasabb volumenben bonyolít le Bitcoin ügyleteket. Ez annak köszönhető, hogy az egyes ügyletek végrehajtásánál nem számol fel kezelési költségeket, viszont a nyereség a pénz börzéről történő felvétele, vagy börzére történő utalása során alakul ki. Kínai jüan pénznemben kereskedik.

Huobi
www.huobi.com

DATA | img | kraken-logo.jpg

Bitcoin vásárlásával és eladásával foglalkozó nagyobb börzék egyike. Ezzel a börzével nincs sok tapasztalatunk, Mindazonáltal, problémamentesnek mutatkozik. Ez a börze vállalta fel a Mt. Gox csődbement börze adósságainak kezelését.

Kraken
www.kraken.com

DATA | img | okcoin-logo.jpg

Kínai börze, költségeket ügyleteknél ugyan nem számol fel, de a pénz börzére történő utalása, vagy börzéről történő felvétele során igen.

OKCoin
www.okcoin.com

DATA | img | poloniex-logo.jpg

Ez a börze – a többi börzétől eltérően – elsődlegesen a kriptopénznemek egymás közti kölcsönös átváltására fókuszál. A börzén több száz különböző Altcoin vásárolható, amelyek Bitcoinért vehetők meg.

Poloniex
www.poloniex.com


A készletek folyamatosan nőnek, találsz egy teljes listát a bitcoin tőzsdékről.

Bitcoin személyes megvásárlása

Bitcoin személyes megvásárlásához illetve eladásához ajánljuk a localbitcoins.com szolgáltatás kihasználását. Ez egy apróhirdetéseket megjelenítő honlap, ahol leegyeztethető Bitcoin személyes vásárlása illetve eladása saját lakhelyhez legközelebb található helyszínen.

Bitcoin vásárlása bankautomatában

Utóbbi időben világszerte rohamosan növekedik a Bitcoin bankautomaták száma. Csak a legutóbbi 30 napon belül    Bitcoin bankautomatát állítottak üzembe világszerte. A bankautomaták jelenlegi száma ,  és ez a szám egyre növekedik. Hogyha Ön egy Bitcoin bankautomatát keres, figyelmébe ajánljuk a coinatmradar.com, honlapot, ahol kikereshető, hogy hol található a legközelebbi Bitcoin bankautomata. Ezek a bankautomaták használhatók Bitcoin vásárlására és eladására is.

Bitcoin vásárlása pénzváltónál

A Bitcoin beszerzésének egyik további lehetősége az online pénzváltónál történő vásárlás. Ilyen jellegű vásárláshoz ajánljuk a simplecoin.cz honlap lehetőségeit kihasználni.


Coingi bitcoin exchange

Bitcoin arány